• Ruskovilla Webshop
  • Ruskovilla Facebook

Silkki

Puhdas silkki on täydellinen kokemus

Silkki sitoo ja ylläpitää lämpöä, hengittää luonnollisesti ja on kuumalla viileä sekä kylmällä lämpöinen. Silkkikuitu sitoo itseensä runsaasti ilmaa, joka toimii lämmöneristeenä

Kuitunsa sileyden ja keveyden ansiosta silkki tuntuu villaa viileämmältä, ja sen pinta viilentääkin ihanasti kuumaa ihoa. Silkki sisältää myös samoja ainesosia kuin ihmisen iho, ja sen ihana kosketus saa sen tuntumaan kuin toiselta iholta. Muita tärkeitä omninaisuuksia käyttömukavuuden kannalta ovat silkin kyky neutralisoida hajuja sekä hyvä kosteudenimukyky.

Ruskovillan silkkituotteisiin ei valmistusvaiheessa tehdä mitään kemiallisia käsittelyjä ja käyttämämme silkkilanka on saanut turvallisen tekstiilin Öko-Tex Standard 100 sertifikaatin.

Silkkilangan kutoo toukka

Silkkiperhonen oli vanhassa Kiinassa kuolemattomuuden symboli, ja sen toukkaa hoidettiin tunnontarkasti tähtitaivaan kosmisten rytmien mukaisesti. Sikkiperhosen munista kehittyy pieni toukka, joka käyttää ravinnokseen mulperipuun lehtiä.

Noin kuukauden kuluttua munien kuoriutumisesta toukat ovat täysikasvuisia ja valmiita koteloitumaan. Ne kehräävät suojakseen kotelokopan eli kokongin erittämällä kehruurauhasistaan ympärilleen kahden säikeen muodostamaa hienoa rihmaa. Toukan pää kiertää kahdeksikon muotoista kehää ja kehrää yhtäjaksoista kuitua, kunnes koko toukka on peittynyt.

Näin on syntynyt tuhansia metrejä loistavaa lankaa. Koko kehruun ajan toukka seuraa auringonvalon suuntaa. Kehruun loputtua se kehittyy perhoseksi parissa viikossa. Perhosen elinaika on neljä päivää, ja niiden aikana se munii uudet munat.© Ruskovilla Oy | Site Engine By Megative Tmi