• Ruskovilla Webshop
  • Ruskovilla Facebook

Villa

EETTISESTI TUOTETTU LUOMUVILLA LÄMMITTÄÄ KEHOA JA SYDÄNTÄ

Käytämme eettisesti tuotettua luomulaatuista merinovillaa ( mulesing-vapaa ). Luomuvilla tuotetaan Etelä-Amerikassa: Argentiinassa ja Uruguayssa.

Luomutuotantoon sisältyy monia asioita, mm. luonnonsuojelullisia ja sosiaalisia käytäntöjä, joita haluamme edistää valitsemalla raaka-aineemme tälläisen tuotantotavan mukaisilta tuottajilta.

Ruskovillan luomuvilla tuotetaan IVN:n (Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft e.V.) kriteereiden mukaisesti, langan kehrää saksalainen kehräämö ja sen sertifioi IMO (Institute for Marketecology).

Lisätietoa luomuvillasta: www.naturtextil.com ja www.imo.ch


Värilliset villatuotteet


Kehräämö käyttää villalankojen värjäysprosessissa mahdollisimman vähän "kemiaa". Värjäys tapahtuu suljetuissa järjestelmissä reaktiivivärein, jolloin kuitu reagoi täydellisesti värin kanssa eikä jätä jäämiä. Reaktiivivärit ovat siten turvallisimpia asuissa joita käytetään ihoa vasten. Kromivärejä ja raskasmetallisuoloja ei käytetä luomutuotannossa.Värjäyksessa välttämättömät haitattomat apuaineet huuhtoutuvat värjäyksen jälkeisissä huuhteluissa pois.


Merinovilla - jäljittelemätön luonnontuote


- On tunnultaan pehmeää, joustavaa ja miellyttävää
- Hengittää, mutta ei hiosta
- Imee kosteutta tuntumatta märältä, lämmittää myös kosteana
- Neutralisoi ihon eritteitä
- On paloturvallista

Lammas on ihmisen vanhin kotieläin. Sen villaa on käytetty eri kansojen vaatetuksessa jo 10 000 vuoden ajan. Eri puolilla maailmaa tutkijat yrittävät kloonata villan ominaisuuksia keinokuituihin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Villa on jäljittelemätön

Syyt, miksi villa on niin ainutlaatuista, löytyvät sekä sen kemiallisista että fysikaalisista ominaisuuksista: kiharuus, joustavuus ja ainutlaatuinen kosteudenimemiskyky.

Kiharuus johtuu runkosolukon orto- ja paracortexin välisestä jännite-erosta. Kiharasta villasta tehdyt tuotteet ovat kuohkeita ja tämä lisää myös lämmöneristävyyttä.

Kiharuus antaa kuidulle myös joustavuutta ja kimmoisuutta. joustavuuden ansiosta villan eristävät ominaisuudet eivät häviä pitkässäkään käytössä. Se ei rypisty ja palautuu nopeasti muotoonsa.

Villa on lämmin kuitu. Kun kuitu imee itseensä runsaasti kosteutta, kuiduissa tapahtuu lukemattomia kemiallisia reaktioita. Reaktiot vapauttavat lämpöä ja saavat kuidun tuntumaan lämpimältä ihoa vasten.

Villalla on suuri kosteuden imemiskyky: se voi imeä itseensä jopa 35% vettä tuntumatta kostealta.
Villa hengittää ja hylkii vettä.


Kostuessaan villa kihartuu ja jättää väleihinsä enemmän ilmaa. Vesi reagoi villan kanssa vapauttaen lämpöä.


Ruskovilla käyttää tuotteissaan 100% puhdasta ja uutta merinolampaan villaa. Sen tuottama hieno alusvilla on seitsemän kertaa hienompaa kuin tavallisen suomenlampaan villa.


Villakuidun läpileikkaus

© Ruskovilla Oy | Site Engine By Megative Tmi