• Ruskovilla Webshop
  • Ruskovilla FacebookLUONNONMUKAINEN VAIPPATALOUS

Puuvillavaippa ja villaiset vaippahousut on yhdistelmä, jossa lapsen on hyvä olla. Se imee tehokkaasti kosteutta pysyen silti lämpöisenä ja kuivan tuntuisena. Vaippaihottumat eivät vaivaa ja virtsatietulehdusten riski pienenee. Puuvillavaipat ovat myös taloudellisia, niiden käyttö tulee maksamaan vain noin kuudesosan tarjoushintaisiinkin kertakäyttövaippoihin verrattuna.

Vaippoina käytetään isoja puuvillavaippoja. Vaipan sisään voi kääriä yöllä tai ulkoiltaessa flanellisen välivaipan imukerrokseksi. Vaipan päälle vedetään villaiset vaippahousut: lyhytlahkeiset kesä- ja sisäkäyttöön ja pitkälahkeiset viileisiin säihin. Kun vauvasi kasvaa ja alkaa liikkua, on hyvä vetää vaipan päälle napakat puuvillaiset pikkuhousut, jotka pitävät vaipan paikallaan. Villahousuvauvalla on myös päällimmäiseksi puettava body ihanteellinen, silloin vaipat eivät pääse liikkumaan.

Lue lisää VILLAVAUVA-oppaasta, jonka voit tilata kotiisi PALAUTE-sivulta, tai ladata omalle koneellesi.

 

NÄILLÄ PÄÄSET ALKUUN:

· 24 kpl puuvillavaippoja (kolmiotaitto)
· 9 kpl flanellista välivaippaa yöksi ja ulkoiltaessa
· kahdet pitkälahkeiset ja kahdet lyhytlahkeiset villahousut Oliiviöljysaippua tai villanpesuneste,sappisaippua, villanhoitoaine


VAUVAN KASVAESSA:

· samat puuvillavaipat (suorakaidetaitto)
· lisää 15 kpl flanellista välivaippaa (vauvan kasvaessa lisävaippa on tarpeen aina)
· 4 kpl isompia vaippahousuja
· pikkuhousuja tai bodeja pitämään vaippapakettia paikoillaan.


VILLA - TÄRKEÄ OSA LUONNONMUKAISTA VAIPPATALOUTTA

Vauvan hyvinvoinnin kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että vaippa-alue puetaan sellaisiin kuituihin, jotka ovat kosteudenimukykyisiä ja hengittäviä

* Villa imee kosteutta
Villan kosteudenimukyky tekee siitä erinomaisen materiaalin vauvan vaippahousuina. Puuvillavaippa imee pissan, ja kosteus siirtyy villaisiin vaippahousuihin. Vauvan olo on kuiva ja lämmin.

* Villa kehittää lämpöä myös kastuessaan
Villaiset vaippahousut ovat siis kostuneinakin lämpimät. Kertakäyttövaipat imevät kyllä pissan, mutta muodostavat samalla alavatsan ympärille kylmän kääreen, mikä lisää pienten lasten virtsatietulehdusten vaaraa.

* Villa muuntaa ihon eritteitä
Villakuitu kykenee sitomaan myös eritteet, esim. virtsasta. Vauvan vaippahousuja ei siis tarvitse pestä kuin hyvin harvoiin, pelkkä tuuletus riittää pissan hajun häivyttämiseksi. Kakkaläikät tietysti pestään pois.

* Villa on hygieenistä
Villa ei muodosta kasvualustaa bakteereille kuten esimerkiksi puuvilla. Villa puhdistuu ilmassa olevan hapen avulla. Kostunut ja tuuletettu vaippahousu ei ole "steriili" sairaalan tarkoittamassa mielessä, mutta täyttää kotioloissa riittävät hygieenisyysvaatimukset.

Pese vaippahousut käsin ennen käyttöönottoa. Myös uudet puuvillavaipat tulee pestä 2-3 kertaa ennen kuin ne saavuttavat parhaan imukykynsä.


 © Ruskovilla Oy | Site Engine By Megative Tmi