Pesu ja hoito

Tuotteen käyttöiän voi moninkertaistaa oikealla hoidolla

Luonto on nähnyt paljon vaivaa tuottaakseen meille upeat luonnonkuitumme. Raaka-aineiden tuotantotapa sekä tuotteiden korkea laatu ovat tärkeitä asioita pitkäikäisyyden ja ekologisuuden näkökulmasta, mutta iso vastuu on myös loppukäyttäjällä: oikein pestynä ja huollettuna tuotteidemme käyttöikä on vuosia. 

Tuuletus pidentää pesuvälejä, mutta pesulle on myös tarvetta

Luonnonkuiduilla, erityisesti villalla, on paljon itseään puhdistavia ominaisuuksia. Siksi pelkkä tuuletus riittää useimmiten raikastamaan tuotteen ja näin voit pidentää pesuvälejä.

Säännöllisen käytön jälkeen villavaatteet kannattaa pestä, sillä pesu auttaa villakuituja palautumaan ja säilyttämään joustavuutensa, pidentäen näin käyttöikää. Normaalissa päivittäisessä käytössä oleville villavaatteille sopiva pesuväli voisi olla parin viikon välein. Vaatteet tulee pestä myös ennen pidempiaikaiseen säilytykseen laittoa.

Irtolikaa ja karvoja voi poistaa vaate- tai tarraharjalla. Villavaatteista nyppyjä voi poistaa käsikäyttöisellä villakammalla, mutta erilaisten paristokäyttöisten nypynpoistajien kanssa tulee olla varovainen.

Suosittelemme pesuun hoitavaa oliivi- ja rapsiöljyä sisältävää Sonettin villan- ja silkinpesuainetta. Tahranpoistoon suosittelemme sappisaippuaa. Villa- ja silkkivaatteemme voi pestä joko käsin tai koneessa 30°C villan- tai käsinpesuohjelmalla. Pesty vaate asetellaan muotoonsa kosteana ja kuivatetaan vaakatasussa.

Myrkytöntä suojaa tuholaisilta

Koit ja muut tuholaiset ovat riesanamme myös nykyaikaisissa kodeissa. Ongelmana on, että niiden läsnäoloa ei juuri huomaa ennen kuin vaatteisiin on ilmestynyt ensimmäinen reikä. 

Useimmat myytävät merinovillatuotteet ovat saaneet pintaansa kemiallisen koinsuojakäsittelyn. Se on haitallinen niin luonnon kuin ihmistenkin hyvinvoinnille, kemikaalien siirtyessä ihon ja hengitysteiden kautta elimistöön. Koska luomustandardit kieltävät koinsuoja-aineiden käytön, niitä ei ole käytetty missään Ruskovillan tuotteissa.

Onneksi on olemassa myös turvallisempia keinoja pitää tuholaiset loitolla. Tehokkain tapa suojata arvokkaat tekstiilit on säilyttää ne tiiviisti suljetussa muovipussissa, esimerkiksi tuotepakkauksessa, silloin kun et käytä niitä päivittäin tai laitat vaatteet pidempiaikaiseen säilytykseen. Punasetrirenkaat ja koiperhosansat suojaavat luonnonkuituja turvallisesti ja luonnonmukaisesti.

Katso vinkkimme suojaukseen