Menu

Toimitusaikamme Suomessa on keskimäärin 2–5 arkipäivää. Ilmainen kotimaan noutopistetoimitus yli 180 € tilauksille.
ruskovilla@ruskovilla.fi   +358 3 871 460  
Kirjaudu Rekisteröidy » English  

Ääriolosuhteissa testattua toimivuutta

Ruskovillan tuotteisiin luottavat useat retkikunnat ympäri maailmaa

Napajäätiköiltä ja vuorenhuipuilta virka-asun alle

Ruskovilla on ollut vuosikymmeniä paitsi viikonloppuretkeilijöiden myös vaativiin olosuhteisiin suunnanneiden retkikuntien valinta. Ruskovillat päällä on mm. hiihdetty Huippuvuorilla ja Grönlannin halki, ratsastettu Mannerheimin jalanjäljissä halki Aasian, tehty tieteellistä tutkimusta Antarktiksella sekä kiivetty El Capitanilla ja Denalilla. 

Ääriolosuhteissa oikeilla tuotevalinnoilla on merkitystä, sillä kukaan ei halua testata tuotteiden toimivuutta henkensä uhalla. Luomuvillalla on monia käyttäjilleen edullisia ominaisuuksia: kiharan rakenteensa ansiosta se eristää lämpöä loistavasti, se lämmittää kosteanakin, ja joustaa mukavasti liikkuessa. Villan luontaisiin ominaisuuksiin kuuluu hylkiä likaa ja neutraloida hienhajua, mikä on tärkeää niin pitkillä retkillä kuin arkikäytössäkin. Lisäksi keinokuituihin verrattuna villa syttyy äärimmäisen huonosti palamaan, mikä on tärkeä ominaisuus avotulta käsitellessä. 

Luonnonkuitujen ylivoimaiset ominaisuudet yhdistyvät yhdessä asiakkaidemme kanssa tehtyyn tuotekehitykseen. Esimerkkinä mainittakoon 100% sertifioidusta luomuvillaista valmistettu ulkoilu- ja retkeilykerrastomme:

- Ei lainkaan hankaavia olkasaumoja 
- Rystysiin asti ulottuvissa hihoissa peukaloreiät
- Korkeassa kauluksessa tuulilistalla suojattu vetoketju
- Paidassa takaa pidennetty helma
- Haaroissa ja polvissa vahvistettu neulos
- Lahkeissa säärenmittainen joustinneulos

Suomessa valmistetut villa-asumme ovat löytäneet niin armeijoiden ja pelastushenkilöstön erikoisjoukot ympäri maailman kuin kylmissä olosuhteissa työskentelevät elokuvien kuvausryhmätkin. Puhumattakaan niistä lukuisista poliiseista, vartijoista, kalastajista ja rakentajista, jotka joka aamu pukevat Ruskovillaa työasunsa alle. 

Kuva: Tapio Rinne/Halki Grönlannin 2019 -retkikunta 

OSTA TUOTTEITA