Menu

Toimitusaikamme Suomessa on keskimäärin 2–5 arkipäivää. Ilmainen kotimaan noutopistetoimitus yli 180 € tilauksille.
ruskovilla@ruskovilla.fi   +358 3 871 460  
Kirjaudu Rekisteröidy » English  

Käyttämämme luonnonkuidut

  Ruskovilla käyttää luomumerinovillaa, luomusilkkiä, luomusilkkivillaa ja luomupuuvillaa

Luonto on paras tuotekehittäjämme

Iho on ihmisen suurin elin, jonka kaksisuuntaisten huokosten kautta elimistöömme kulkeutuvat mm. vaatteissa olevia kemikaalihiukkasia. Siksi ei olekaan yhdentekevää, mitä laitamme ihoamme vasten.

Me Ruskovillalla olemme alusta asti uskoneet, että luonnonkuidut ovat parasta, mitä voimme ihollemme tarjota. Luontoäiti on vuosituhansien ajan toiminut tärkeimpänä tuotekehittäjänämme, ja luonut jokaiselle luonnonkuidulle eri käyttötarkoituksiin parhaiten soveltuvat ominaisuudet.

Vaatteissa, asusteissa ja vuodevaatteissa käyttämämme luonnonkuidut eli merinovilla, silkki, silkkivilla ja puuvilla ovat kaikki luomusertifioituja. Raaka-aineet tulevat pitkäaikaisilta ja vastuullisilta toimittajiltamme, ja sertifikaatin saamiseksi heidän pitää luonnon lisäksi pitää huolta myös työntekijöidensä hyvinvoinnista. Me puolestamme käsittelemme tekstiilejä mahdollisimman vähän: värjäys tapahtuu suljetuissa järjestelmissä reaktiivivärein, jolloin väriaine reagoi täydellisesti kuidun kanssa eikä jätä jäämiä. Ihmiselle ja luonnolle haitallisen koinsuojakäsittelyn jätämme tekemättä. 

Kerromme alla lyhyesti jokaisesta käyttämästämme materiaalista. Tarkempia alkuperä- ja valmistustietoja avaamme lisäksi verkkokaupassamme kunkin yksittäisen tuotteen kohdalla.

Ruskovilla käyttää GOTS-sertifioitua luomumerinovillaa

Villa - Lampaiden kehittämää lämpöä

Käyttämämme mulesing-vapaa merinovilla tulee luotettavilta toimittajilta Argentiinasta ja Uruguaysta. Sileää ja kutittamatonta merinovillaa saadaan ainoastaan tietyistä lammasroduista sekä lampaiden hienosta alusvillasta. Kokemuksemme perusteella laadukkain ja parhaiten alusvaatemateriaaliksi soveltuva sertifioitu luomumerinovilla, joka on pitkäkuituista ja jopa seitsemän kertaa suomenlampaan villaa ohuempaa, saadaan eteläisellä pallonpuoliskolla laiduntavista merinolampaista.

Villan tuotekehityksen ovat hoitaneet puolestamme lampaat, jotka ovat vuosituhansia eläneet hyvin erilaisissa elin- ja keliolosuhteissa. Me ihmisetkin voimme hyötyä siitä, että villan on pitänyt lämmittää kylmällä ja tuntua viileältä kuumassa. Tämä kaikki on villan kiharan rakenteen ansiota. 

Lisäksi villa voi imeä itseensä jopa 30% kosteutta, kuten hikeä tai sadevettä, tuntumatta märältä. Sen pinta on luonnostaan likaahylkivä, ja se neutraloi mm. hienhajua, jotka ovat kaikki tärkeitä ominaisuuksia, kun valitaan vaatteita aktiiviseen elämään. Villa on myös keinokuituihin verrattuna erittäin paloturvallinen materiaali.

Koska ihon ja sitä kautta koko ihmisen hyvinvointi on meille tärkeää, käsittelemme villaa varoen. Sen värjäys tapahtuu ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittaen suljetussa järjestelmässä reaktiivivärein, jolloin kuitu reagoi täydellisesti väriaineen kanssa eikä jätä jäämiä. Kromivärejä tai raskasmetallisuoloja ei käytetä luomutuotannossa. Lisäksi jätämme villalle tekemättä ihmisille ja luonnolle haitallisen koinsuojakäsittelyn. 

Luomumerinovillasta valmistamme monipuolisesti vaatteita ja asusteita koko perheelle, käytämme sitä harjattuna mikromuovittomiin fleecevaatteisiin, teemme kestovaippojen välivaippoja sekä karstaamme ylijäämätilkut vuodevaatteiden täytteiksi.

Ohjeillamme peset ja hoidat villatuotteitamme oikein mahdollisimman pitkän käyttöiän saavuttamiseksi. 

Ruskovilla käyttää GOTS-sertifioitua luomusilkkiä

Silkki - Keisareillekin kelpaavaa sileyttä 

Voimme ylpeänä todeta, että toimme ensimmäisenä Pohjoismaiden markkinoille sertifioidusta luomusilkistä valmistetut vaatteet. Käyttämämme silkki on peräisin Keski-Kiinasta Sichuanin maakunnassa sijaitsevalta luomusilkkifarmilta. Vuorenrinteillä tuotetaan silkkiä vuosituhantisten perinteiden mukaan mm. monipuolista viljelykulttuuria ja käsityövaltaisuutta noudattaen. 

Silkkiä tuottavat mulperipuun lehtiä syövät mulperiperhoset. Luomulaatuinen silkki eroaa tehomaataloudessa tuotettavasta silkistä ennen kaikkea laatunsa puolesta: luomuviljeltyjen mulperipuiden lehtiä syönyt yksittäinen toukka tuottaa lehdistä jopa 1500 metriä yhtenäistä ja hyvälaatuista filamenttisilkkiä. Juuri tästä laadukkaasta filamenttisilkistä valmistetaan myös Ruskovillan luomusilkkivaatteet.

Silkin kevyen ja hengittävän proteiinikuidun koostumus muistuttaa ihmisen ihoa, ja tuntuu siksi äärimmäisen miellyttävältä päällä. Sileän rakenteensa ansiosta se sopii hyvin allergikoille ja herkkäihoisille, joiden iho ei kestä muita materiaaleja. Silkki tasaa myös hyvin lämpötilaeroja, ja imee itseensä kosteutta tuntumatta märältä. 

Luomusilkin tuottaminen on monia työvaiheita sisältävää käsityötä. Mulperiperhosen toukat kehräävät ympärilleen kotelon ohuesta silkkilangasta. Kotelot kerätään käsin, ja kuumakäsittelyn jälkeen niistä harjataan pois katkonainen päällikerros, ja sen jälkeen jopa 1,5 km pituinen yhtenäinen silkkilanka kelataan talteen. Luomutuotannon periaatteiden mukaan farmin ympärillä viljellään mulperipuun lisäksi monipuolisesti myös muita kasveja vuoroviljelynä, ja farmin työntekijöistä huolehditaan siten, että heillä on turvallinen, tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen työympäristö.

Valmistamme luomusilkistä alusasuja ja päähineitä koko perheelle.

Ohjeillamme peset ja hoidat silkkituotteitamme oikein mahdollisimman pitkän käyttöiän saavuttamiseksi. 

Ruskovilla käyttää GOTS-sertifioitua luomusilkkivillaa

Silkkivilla – Silkin ja villan parhaat puolet

Luomusertifioidussa silkkivillassamme yhdistyy 70% luomumerinovillaa sekä 30% luonnonsilkkiä. Pitkäkuituinen merinovillamme tulee Argentiinasta ja Uruguaista ja sileä silkkimme Kiinasta. 

Kumpikin materiaali on hyvä tasaamaan lämpötilaeroja: silkkivilla on kesällä viileää ja lämmintä talvella. 100% merinovillaa ohuempana silkkivilla sopii loistavasti ympärivuotiseen käyttöön. Kumpikin materiaali imee itseensä kosteutta tuntumatta märältä.

Valmistamme silkkivillasta alusasuja koko perheelle. Se on ihanteellinen materiaali oleiluun ja hyötyliikuntaan, mutta ohuesta rakenteesta johtuen se ei sovi hankaavaan hikiliikuntaan. 

Ohjeillamme peset ja hoidat silkkivillatuotteitamme oikein mahdollisimman pitkän käyttöiän saavuttamiseksi. 

Ruskovilla käyttää GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa

Puuvilla - Viileä ja kestävä kasvikuitu

Sertifioitu ja käsinpoimittu luomupuuvillamme tulee Intiasta. Puuvilla neulotaan Suomessa, ja neulos viimeistellään saippuapesulla.

Puuvilla on viileää ja hengittävää. Sileän rakenteensa ansiosta valkaisematon ja värjäätämön puuvilla sopii erityisen hyvin allergikoille ja muille herkkäihoisille. Puuvilla kestää hyvin kulutusta, ja sitä voidaan pestä toistuvasti korkeissakin lämpötiloissa. Se myös imee hyvin kosteutta itseensä.

Valmistamme puuvillasta alusasuja ja vaatteita vauvoille ja lapsille. Lisäksi käytämme puuvillaa mm. petivaatteissamme, kapalovaatteessa ja flanellivaipoissa.

OSTA TUOTTEITA