Menu

Toimitusaikamme Suomessa on keskimäärin 2–5 arkipäivää. Ilmainen kotimaan noutopistetoimitus yli 180 € tilauksille.
ruskovilla@ruskovilla.fi   +358 3 871 460  
Kirjaudu Rekisteröidy » English  

Silkin hoito-ohje

Näin peset ja hoidat silkkivaatteita


Näin huolehdit Ruskovillan silkkituotteista

Alla kerromme yleisiä silkin pesu- ja hoito-ohjeita. Tarkista aina kokolapun pesumerkinnät sekä tuotteen mukana tulevat ohjeet, jotta hoidat omaa tuotettasi juuri sille parhaiten sopivalla tavalla.

Sertifioitu luomusilkkimme tulee Keski-Kiinan vuoristosta yhdeltä harvoista luomusilkkiä tuottavilta farmeilta. Pitkäsäikeinen filamenttisilkkimme on ylellisin alusvaatemateriaali, joka muistuttaa ihon ja hiusten sileää rakennetta. Se on mainettaan kestävämpi kuitu, joka huolellisella hoidolla kestää pitkään myös arkikäytössä.

Pesu

Silkkiä ei tule säilyttää likaisena, vaan se tulee pestä mahdollisimman pian käytön jälkeen. Tuotteemme eivät sisällä haitallisia viimeistelyaineita, joten niitä ei tarvitse pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Silkkiä kannattaa tuulettaa säännöllisesti ja aina pois suorasta auringonpaisteesta, vesisateesta tai lämmönlähteen läheltä. Kosmetiikan, kuten deodorantin ja hajuveden, päätymistä suoraan silkkiin kannattaa yrittää välttää mahdollisuuksien mukaan. Jos hajut eivät lähde tuuletuksella, silkki on ollut pidempään yhtäjaksoisessa käytössä, tai silkkiin on tullut likaa, on aika pestä silkkivaate.

Tuotteiden pesu tapahtuu käsin tai pesukoneen 30°C käsin- tai silkinpesuohjelmalla hyvin kevyellä linkouksella. Suosittelemme pesuun Sonettin hoitavaa villan- ja silkinpesuainetta ja tahranpoistoon Sonettin sappisaippuaa. Vältä pesuaineita, jotka sisältävät valkaisuaineita tai entsyymejä, sillä ne vahingoittavat herkkää silkkikuitua.

Silkkivaate ei kestä kuivausrumpua. Käsinpesun jälkeen vaatteesta voi puristella ylimääräisen veden esim. rullaamalla sen paksun froteepyyhkeen sisään. Vaatetta ei saa vääntää kuivaksi. Vaate asetellaan muotoonsa kosteina ja kuivatetaan joko vaakatasossa tai esimerkiksi sileällä muovihenkarilla pois suorasta auringonpaisteesta sekä lämmönlähteiden läheltä. Jos silkki kaipaa silittämistä, se kannattaa tehdä nurjalta puolelta hieman kosteana kokolapun ohjelämpötilaa noudattaen.

Hoito

Silkkivaatetta voi säilyttää joko henkarissa tai viikattuna. Parhaiten silkki säilyttää ominaisuutensa viileässä, kuivassa ja ilmavassa tilassa. Pitkäaikaissäilytykseen suosittelemme alkuperäistä ilmatiivistä pakkauspussia, mutta silkkivaatteet tulee olla täysin kuiva ennen pussiin laittamista. Joskus vaatteet saattavat vetää puoleensa vaatetuholaisia, joita voi torjua esimerkiksi punasetrirenkailla, mutta öljyinen punasetri ei saa joutua suoraan kosketukseen silkin kanssa.

Pesuohjeet silkkivaatteilleSilkkivaatteiden pesu ja hoito Silkkivaatteiden pesu- ja hoito-ohjeet

 

OSTA TUOTTEITA