Menu

Toimitusaikamme Suomessa on keskimäärin 2–5 arkipäivää. Ilmainen kotimaan noutopistetoimitus yli 180 € tilauksille.
ruskovilla@ruskovilla.fi   +358 3 871 460  
Kirjaudu Rekisteröidy » English  

Näin peset ja hoidat silkkivillavaatteita


Näin huolehdit Ruskovillan silkkivillatuotteista

Alla kerromme yleisiä silkkivillan pesu- ja hoito-ohjeita. Tarkista aina kokolapun pesumerkinnät sekä tuotteen mukana tulevat ohjeet, jotta hoidat omaa tuotettasi juuri sille parhaiten sopivalla tavalla.

Pehmeä ja joustava luomusilkkivillamme koostuu 70% Argentiinasta ja Uruguaysta tulevasta merinovillasta sekä 30% Kiinasta tulevasta silkistä. Se on villan lämmön ja silkin sileyden yhdistävä ohut alusvaatekuitu, joka ei kestä kosteuden ja kovan hankauksen yhdistelmää kovin hyvin, joten emme suosittele sitä hikiliikuntaan.

Pesu

Tuotteemme eivät sisällä haitallisia viimeistelyaineita, joten niitä ei tarvitse pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Villan perusominaisuuksia ovat mm. rasvaisuus sekä kihara rakenne, joiden ansiosta se myös hylkii likaa, hajuja ja kosteutta. Niinpä silkkivillan ensisijainen puhdistustapa on tuuletus pois suorasta auringonpaisteesta, vesisateesta tai lämmönlähteen läheltä. Erityisesti pieni kosteus, kuten kylpyhuone suihkun jälkeen tai sateesta kostea ilma tekevät sille hyvää. Jos hajut eivät lähde tuuletuksella, tai siinä on näkyviä tahroja, on aika pestä silkkivillavaate.

Tuotteiden pesu tapahtuu käsin tai pesukoneen 30°C käsin- tai villanpesuohjelmalla hyvin kevyellä linkouksella. Suosittelemme pesuun Sonettin hoitavaa villan- ja silkinpesuainetta ja tahranpoistoon Sonettin sappisaippuaa. Älä käytä synteettisiä villanpesuaineita, joissa on valkaisuainetta tai entsyymejä, sillä ne liottavat villarasvan ja haurastuttavat silkkivillakuitua.

Silkkivillavaate ei kestä kuivausrumpua. Käsinpesun jälkeen vaatteesta voi puristella ylimääräisen veden esim. rullaamalla sen paksun froteepyyhkeen sisään. Vaatetta ei saa vääntää kuivaksi, sillä märkänä venytetty villakuitu menettää muotonsa. Silkkivillavaatteet asetellaan muotoonsa kosteina ja kuivatetaan vaakatasossa pois suorasta auringonpaisteesta sekä lämmönlähteiden läheltä.

Hoito

Silkkivillatuotteitamme ei olla käsitelty koinsuoja-aineita, mikä valitettavasti tekee niistä koiden ja kuoriaisten suurta herkkua. Silloin kun silkkivillatuotteesi eivät ole päivittäisessä käytössä, niitä tulee säilyttää tiiviisti suljetussa muovipussissa pois suorasta auringonpaisteesta. Valikoimastamme löytyy myös punasetrirenkaita ja koiperhosansoja, jotka ovat turvallinen ja luonnonmukainen tapa suojata tekstiilejä.

Pitkäaikainen roikotus henkarissa aiheuttaa tuotteen venymistä, joten ensisijainen säilytystapa on hyllylle viikattuna. Hankauksen johdosta silkkivilla saattaa nyppyyntyä, jolloin nyppyjä voi yrittää varovasti poistaa käyttäen villakampaa tai paristokäyttöistä nukanpoistajaa, mutta tällöin silkkivillan tulee olla pingotettuna kireäksi esimerkiksi silityslautaa vasten. Runsas nukanpoistajan käyttö saattaa kuitenkin ohentaa neulosta, joten sitä kannattaa käyttää harkiten.

Pesu- ja hoito-ohjeet silkkivillavaatteille Näin peset Ruskovillan silkkivillavaatteita Silkkivillavaatteiden pesu- ja hoito-ohjeet

OSTA TUOTTEITA