Menu

Toimitusaikamme Suomessa on keskimäärin 2–5 arkipäivää. Ilmainen kotimaan noutopistetoimitus yli 180 € tilauksille.
ruskovilla@ruskovilla.fi   +358 3 871 460  
Kirjaudu Rekisteröidy » English  

Ekologinen valmistus Suomessa

Ruskovillan tuotteet valmistetaan Suomessa

Kestävää ompelua Suomessa

Kun Anneli Wahlsten ja Mauno Mattson perustivat Ruskovillan 1980-luvun alussa, heidän periaatteenaan oli, että vaatteet pitää tuottaa tavalla, joka on vähiten haitallinen sekä ihmisten että luonnon hyvinvoinnille. Ruskovillan perustamisen aikaan he olivat jo muuttaneet kaupungista maalle ja harjoittivat luomuviljelyä. Anneli ja Mauno näkivät ja ymmärsivät luonnon herkän tasapainon, jota he halusivat omalla toiminnallaan ylläpitää. 

Luomutuotanto antaa raamit materiaalien käsittelylle

Kaikille käyttämillemme raaka-aineille on myönnetty luomusertifikaatti. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että maaperän ravinteikkuus ja ekosysteemin monipuolisuus tulee varmistaa viljelykierrolla sekä monokulttuurin välttämisellä. Kaikkien kemikaalien ja muiden haitallisten aineiden käyttö on hyvin rajoitettua raaka-aineiden värjäys- ja käsittelyvaiheissa, ja tiukat ohjeet turvaavat myös sosiaalisesti oikeudenmukaista tuotantoa. Luonnolle haitallisten aineiden puuttuessa kuidut ovat myös meille ihmisille turvallisia tuottaa, ommella ja käyttää. 

Ruskovillan tuotteet ommellaan sertifioiduista luomukankaista

Tuotteemme valmistavat osaavat ammattilaiset Artjärvellä 

Korkean laadun takaamiseksi emme ole koskaan halunneet ulkoistaa tuotantoamme, vaan tehneet siitä läpinäkyvää. Artjärven vanhassa meijerissä työskentelevälle henkilöstöllemme maksamme urakkapalkan sijaan kuukausipalkkaa, jotta jokaisella olisi riittävästi aikaa laadukkaiden tuotteiden valmistamiseen. Erilaisilla vierailuryhmillä on mahdollisuus käydä tutustumassa tuotantoomme ennalta sovitusti, minkä lisäksi avaamme muutaman kerran vuodessa ovet myös kaikille kiinnostuneille. Merkiksi laadukkaasta kotimaisesta valmistuksesta tuotteillemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. 

Olemme itse vierailleet useimpien raaka-ainetoimittajiemme luona, ja valinneet huolella toimittajat niille tuotteille, joita emme itse valmista. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta myymämme muiden valmistajien tuotteet on kaikki valmistettu Euroopassa. Muiden valmistamia tuotteita löytyy mm. petivaatteiden, pesuaineiden ja lelujen tuoteryhmistä, ja näiden tuotteiden valmistusmaa on kerrottu mm. verkkokaupan tuotekuvauksessa. 

Ruskovillan valmistus on Artjärvellä Suomessa

Jokainen tilkku hyötykäytetään

Kiertotalous on ollut osa toimintaamme jo ennen kuin koko termiä oli keksitty. Koska luonto näkee niin paljon vaivaa tuottaakseen meille näitä arvokkaita kuituja, pyrimme huolellisen suunnittelun myötä hyödyntämään ne mahdollisimman tehokkaasti, ja leikkuusta syntyviä tilkkuja emme heitä roskiin, Esimerkiksi kaikki värjäämättömät vaatteiden ja asusteiden valmistuksesta ylijäävät villatilkut karstaamme vuodevaatteidemme täytteeksi, ja värjätyt tilkut menevät teollisuusmattojen valmistukseen sekä käsityölankoihin ja askartelutarpeiksi. Uusiokäytössä apunamme ovat suomalaiset Laatupeite, Dafecor ja Pirtin Kehräämö

Ohjaamme myös asiakkaitamme huoltamaan ja pesemään tekstiilejään oikein, jotta niiden elinkaari pitenee. Tarvittaessa esimerkiksi vaatteiden rannekkeet ja polvipaikat ovat helposti vaihdettavissa ehjiin. Elinkaarensa päässä kaikki 100% luonnonkuidut maatuvat ja palaavat osaksi luonnon kiertokulkua.

Tilkut kierrätetään ja uusiokäytetään
 

OSTA TUOTTEITA