Menu

Toimitusaikamme Suomessa on keskimäärin 2–5 arkipäivää. Ilmainen kotimaan noutopistetoimitus yli 180 € tilauksille.
ruskovilla@ruskovilla.fi   +358 3 871 460  
Kirjaudu Rekisteröidy » English  

Pesu- ja hoito-ohjeet


Tuotteiden oikea huolto pidentää niiden elinkaarta

Tuotteen käyttöiän voi moninkertaistaa oikealla hoidolla 

Luonto on nähnyt paljon vaivaa tuottaakseen meille upeat luonnonkuitumme. Raaka-aineiden tuotantotapa sekä tuotteiden korkea laatu ovat tärkeitä asioita pitkäikäisyyden ja ekologisuuden näkökulmasta, mutta iso vastuu on myös loppukäyttäjällä: oikein pestynä ja huollettuna tuotteidemme käyttöikä on kymmeniä vuosia. 

Kerromme tarkemmin kunkin materiaalin ja tuotteen hoito-ohjeet verkkokauppamme tuotteiden lisätiedoissa. Lisäksi samat tiedot löytävät myös tuotteiden pesulapuista sekä useimpien tuotteiden myyntipakkauksista. Lisäksi olemme vielä koonneet verkkosivuillemme tarkemmat pesu- ja hoito-ohjeet villalle, silkille ja silkkivillalle

Ruskovillan tuotteiden pesuohjeet löytyvät pesulapuista
 
Tuuletus pidentää pesuvälejä

Pääsääntönä voidaan pitää sitä, että luonnonkuiduilla, erityisesti villalla ja silkillä, on paljon itseään puhdistavia ominaisuuksia. Siksi usein pelkkä tuuletus riittää raikastamaan tuotteen ja näin pidentää niiden pesuvälejä. Irtolikaa tms. voi tuotteesta poistaa tarraharjalla. Villavaatteista nyppyjä voi poistaa käsikäyttöisellä villakammalla, mutta erilaisten paristokäyttöisten nypynpoistajien kanssa tulee olla varovainen. 

Tuotteidemme, kuten kaikkien muidenkin tekstiilien, pesu kannattaa aina suorittaa nopeasti luontoon hajoavalla pesuaineella. Tahranpoistoon susittelemme sappisaippuaa. Vesipesun kestäviä asujamme voi pestä joko käsin tai koneessa 30°C käsinpesuohjelmalla, kuosittelu kosteana muotoonsa ja kuivatus perinteisellä tasokuivauksella. Myrkytöntä suojaa tuholaisilta

Koit ja muut tuholaiset ovat riesanamme myös nykyaikaisissa kodeissa. Ongelmana on, että niiden läsnäoloa ei juuri huomaa ennen kuin vaatteisiin on ilmestynyt ensimmäinen reikä. Tuholaisten häätöön on vuosien saatossa kehitetty erilaisia tekstiilien koinsuoja-aineita. Ongelmana on, että ne ovat haitallisia niin ihmisille kuin luonnollekin. Onneksi on olemassa myös turvallisempia tapoja pitää tuholaiset loitolla, kuten punasetrirenkaat ja koiperhoslaatikko. Kaikista helpoin tapa pitää vaatteet ehjänä on säilyttää niitä päivittäisen käyttöajan ulkopuolella pestyinä suljetussa muovipussissa.

 


Katso myös tarkemmat ohjeet villalle, silkkivillalle ja silkille:

Villan hoito-ohje

Silkkivillan hoito-ohje

Silkin hoito-ohje

Tuholaistorjunta

OSTA TUOTTEITA