Menu

Toimitusaikamme Suomessa on keskimäärin 2–5 arkipäivää. Ilmainen kotimaan noutopistetoimitus yli 180 € tilauksille.
ruskovilla@ruskovilla.fi   +358 3 871 460  
Kirjaudu Rekisteröidy » English  

Tuholaistorjunta

Tässä kerromme miten suojata vaatteitasi koilta

Näit suojaat tekstiilit näkymättömiltä tuholaisilta 


Koiperhoset ja turkiskuoriaiset ovat tehokkaita villavaatteiden mutustelijoita, jotka ovat levittäytyneet ihmisten asumuksiin, myös uusiin kerrostaloihin. Niitä ei voi valitettavasti häätää esimerkiksi siivoamalla, ja usein niiden läsnäolon huomaa vasta, kun ensimmäiset reiät ovat jo ilmestyneet villavaatteisiin. Koiperhosen jäljitä reiät ovat pyöreitä, kun taas turkiskuoriaiset jättävät jälkeensä epäsäännöllisen muotoisia ja lähellä toisiaan olevia reikiä. 
 
Useimmat myytävät villatuotteet ovat saaneet pintaansa kemiallisen koinsuojakäsittelyn. Se on haitallinen niin luonnon kuin ihmistenkin hyvinvoinnille, kemikaalien siirtyessä ihon ja hengitysteiden kautta elimistöön. Koska luomustandardit kieltävät koinsuoja-aineiden käytön, niitä ei ole käytetty missään Ruskovillan villaa sisältävissä tuotteissa. 
 
Turvalliset keinot suojata villavaatteita
 
Useimmat myytävät koinkarkoite-tuotteet ovat myrkyllisiä joutuessaan esimerkiksi lasten tai lemmikkien suuhun, eikä niitä ei saa käyttää raskaana olevien naisten läheisyydessä. Lisäksi ne voivat aiheuttaa voimakasta iho- ja silmä-ärsytystä. Onneksi on myös hellävaraisempiakin keinoja häätää tuholaisia. 
 
1. Säilytä ilmatiiviisti
Villavaatteiden jäädessä pois säännöllisestä käytöstä kannattaa ne säilyttää alkuperäisessä tai muussa ilmatiiviissä muovipussissa
 
2. Pakasta tarvittaessa
Muutaman tunnin pakkaskäsittely yli -20°C pakkasessa tappaa niin munat kuin aikuiset yksilötkin 
 
3. Ripusta punaseetrirenkaita
Punaseetripuun öljy pitää luontaisesti tuholaiset loitolla, ja lisäksi punaseetripuun renkaat myös tuoksuvat hyvältä 
 
4. Hyödynnä turvallinen liima-ansa
Haihtuva feromoni houkuttelee parittelun haluisia koiperhoskoiraita laatikkoon, jolloin ne jäävät liimaan kiinni, ja siten uutta koisukupolvea ei pääse syntymään.

OSTA TUOTTEITA