Menu

Toimitusaikamme Suomessa on keskimäärin 2–5 arkipäivää. Ilmainen kotimaan noutopistetoimitus yli 180 € tilauksille.
ruskovilla@ruskovilla.fi   +358 3 871 460  
Kirjaudu Rekisteröidy » English  

Metsä-tuotteet (Re-Connecting Nature)


Ruskovillan Metsä-tuotteet sisältävät hyödyllisiä metsien mikrobikantoja

Toimme ensimmäisenä maailmassa markkinoille koko perheen alusvaate- ja asustemalliston, joihin on lisätty valmistusvaiheessa Suomessa kehitettyä ja patentoitua Re-Connecting Nature® -metsäuutetta. Uute sisältää turvallisia, monimuotoisia ja hyödyllisiä luonnon mikrobeja.

Suomalaisten ja kansainvälisten yliopistojen yhteinen ADELE-tutkimusprojekti on kyennyt osoittamaan, että varhainen altistuminen luonnon mikrobeille on yhteydessä vähäisempään autoimmuunisairauksien, kuten allergioiden, astman ja tyypin 1 diabeteksen, esiintyvyyteen. Uudet innovaatiot auttavat altistumaan hyödyllisille mikrobeille

Osana tutkimusprojektia syntyi Re-Connecting Nature® -metsäuute. Innovaation takana on kotimainen Uute Scientific -niminen yritysMikrobiuutteen käyttäjillä on pystytty osoittamaan muutos immuunivasteessa, ja sitä on aiemmin onnistuttu lisäämään mm. kosmetiikkaan.

Re-Connecting Nature® -mikrobiuutteen lisääminen kankaaseen on täysin uusi innovaatio. Uute Scientific Oy toteutti yhdessä Ruskovillan kanssa tutkimuksen, jossa selvitettiin, kuinka tehokkaasti mikrobiuutteen sisältämät bakteerit saadaan siirtymään silkkivillaiseen neulokseen ja miten pitkään ne säilyvät vaatteessa. Tulokset osoittavat, että bakteerien määrä siirtyi silkkivillan kuituihin ja säilyi siinä useiden pesukertojen ajan, vaikkakin bakteerien monimuotoisuus sekä lajimäärä laskivat hiljalleen pesujen myötä. Voit lukea tutkimusraportin kokonaisuudessaan täältä.
 

”Tutkimuksen lähtöhetkellä Metsä-malliston paita sisälsi satoja luonnosta löytyviä bakteerilajeja. Kolmen pesukerran jälkeen bakteerien kokonaismäärästä oli säilynyt yli puolet alkuperäisestä, ja kuuden pesukerran jälkeenkin tuote sisälsi pienissä määrin kymmeniä bakteerilajeja. Oikein huoltamalla metsäuutteen hyödyt säilyvät siis neuloksessa hyvin, ja tuotteiden käyttöikä jatkuu silkkivillaisten vaatteiden tapaan uutteen haihtumisen jälkeenkin”, Ruskovilla Oy:n toimitusjohtaja Ossi Näkki summaa tutkimuksen tuloksia.


Suomalainen keksintö Suomessa valmistettuihin alusvaatteisiin

Metsä-malliston alusvaatteet ja asusteet on valmistettu luomusertifioidusta silkkivillasta, joka sopii ympärivuotiseen käyttöön, sileän pintansa vuoksi myös herkkäihoisille ja vauvoille. Vauvojen Metsä-malliston tuotteita voidaan käyttää kahden kuukauden iästä alkaen. Re-Connecting Nature® -mikrobiuutteen lisääminen silkkivillaneulokseen on osoitettu toimivaksi ja uutteen hyödyt säilyvät tutkitusti myös pitkäaikaisessa käytössä. Alusvaatteet tulevat laajasti paljasta ihoa vasten, joten käyttäjä voi altistua hyödyllisille mikrobeille helposti ja turvallisesti myös kaupunkiympäristössä ja talvella, kun luonnon mikrobit ovat lumen ja jään alla. 

Luonnon hyville mikrobeille voi altistua vuoden ympäri, myös kaupungissa

Autoimmuunisairaudet ovat yksi maailman nopeimmin kasvavista sairausryhmistä, ja niiden yleistyminen on yhteydessä ihmisten etääntymiseen luonnosta sekä länsimaiseen, steriiliin elämäntyyliin. Luonnon monimuotoisuuden väheneminen, väestön ikääntyminen sekä ympäri maailman jatkuva kaupungistuminen ovat megatrendejä, jotka vaikeuttavat altistumista luonnon hyödyllisille mikrobeille. Monissa maailman suurkaupungeissa on käytännössä mahdotonta hakeutua säännöllisesti kosketuksiin luonnon kanssa. Sekä aikuisten että lasten Metsä-tuotteilla nähdäänkin olevan valtava potentiaali myös Suomen rajojen ulkopuolella. 
 

- Meillä on ollut jo vuosikymmeniä vientikauppaa, minkä lisäksi palvelemme suoraan kuluttaja-asiakkaita globaalisti verkkokauppamme kautta. Jo nyt on nähtävissä, että Suomen lisäksi tuotteille tulee olemaan kysyntää myös maailman metropoleissa, missä kosketus lähiluontoon on paljon Suomea vähäisempää, Näkki toteaa Metsä-tuotteiden näkymistä.


Tutustu vauvojenlasten ja aikuisten Metsä-alusvaatteisiin ja -asusteisiin.
 

OSTA TUOTTEITA