Menu

Toimitusaikamme Suomessa on keskimäärin 2–5 arkipäivää. Ilmainen kotimaan noutopistetoimitus yli 180 € tilauksille.
ruskovilla@ruskovilla.fi   +358 3 871 460  
Kirjaudu Rekisteröidy » English  

Villan hoito-ohje

Hoito-ohjeet ja pesuohjeet villavaatteille


Näin huolehdit Ruskovillan merinovillatuotteista

Alla kerromme yleisiä villan pesu- ja hoito-ohjeita. Tarkista aina kokolapun pesumerkinnät sekä tuotteen mukana tulevat ohjeet, jotta hoidat omaa tuotettasi juuri sille parhaiten sopivalla tavalla.

Villan tuotekehityksestä ja teknisistä ominaisuuksista vastaavat lampaat, jotka ovat vuosituhansien ajan eläneet hyvin erilaisissa olosuhteissa. Mulesing-vapaa Argentiinasta ja Uruguaysta tuleva sertifioitu luomumerinovillamme on erittäin sileä ja sopii siksi hyvin alusvaatekäyttöön. Samasta raaka-aineesta valmistuu myös pehmeäksi harjattu villafleecemme.

Pesu

Tuotteemme eivät sisällä haitallisia viimeistelyaineita, joten niitä ei tarvitse pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Villan perusominaisuuksia ovat mm. rasvaisuus sekä kihara rakenne, joiden ansiosta se myös hylkii likaa, hajuja ja kosteutta. Niinpä villan ensisijainen puhdistustapa on tuuletus pois suorasta auringonpaisteesta, vesisateesta tai lämmönlähteen läheltä. Erityisesti pieni kosteus, kuten kylpyhuone suihkun jälkeen tai sateesta kostea ilma tekevät villalle hyvää. Jos tahrat ja hajut eivät lähde tuulettamalla, tai jos vaate on ollut pidempään säännöllisessä käytössä, on aika pestä villavaate.

Merinovillaiset tuotteet voidaan pestä käsin tai pesukoneen 30°C käsin- tai villanpesuohjelmalla, linkous max 800 kierrosta / min. Villafleecetuotteille suosittelemme konepesua 30°C villan- tai käsinpesuohjelmalla, linkous max 800 kierrosta / min.

Suosittelemme pesuun Sonettin hoitavaa villan- ja silkinpesuainetta ja tahranpoistoon Sonettin sappisaippuaa. Älä käytä synteettisiä villanpesuaineita, joissa on valkaisuainetta tai entsyymejä, sillä ne liottavat villarasvan ja haurastuttavat villakuitua.

Villavaate ei kestä kuivausrumpua. Käsinpesun jälkeen vaatteesta voi puristella ylimääräisen veden esim. rullaamalla sen paksun froteepyyhkeen sisään. Vaatetta ei saa vääntää kuivaksi, sillä märkänä venytetty kuitu menettää muotonsa. Villavaatteet asetellaan muotoonsa kosteina ja kuivatetaan vaakatasossa pois suorasta auringonpaisteesta sekä lämmönlähteiden läheltä.

Jos pesuun käytetään Sonettin hoitavaa pesuainetta, joka sisältää oliivi- ja rapsiöljyä, ei erillistä lanoliinikäsittelyä tarvita muuten kuin villaisten vaippahousujen hoitoon. 

Hoito

Villatuotteitamme ei olla käsitelty koinsuoja-aineilla, mikä valitettavasti tekee niistä koiden ja kuoriaisten suurta herkkua. Silloin kun villatuotteesi eivät ole päivittäisessä käytössä, niitä tulee säilyttää tiiviisti suljetussa muovipussissa pois suorasta auringonpaisteesta. Valikoimastamme löytyy myös punasetrirenkaita ja koiperhosansoja, jotka ovat turvallinen ja luonnonmukainen tapa suojata tekstiilejä.

Pitkäaikainen roikotus henkarissa aiheuttaa villan venymistä, joten ensisijainen säilytystapa on hyllylle viikattuna. Hankauksen johdosta villa saattaa nyppyyntyä, jolloin nyppyjä voi yrittää varovasti poistaa käyttäen villakampaa tai paristokäyttöistä nukanpoistajaa, mutta tällöin villan tulee olla pingotettuna kireäksi esimerkiksi silityslautaa vasten. Runsas nukanpoistajan käyttö kuitenkin ohentaa ja haurastuttaa neulosta, joten sitä kannattaa käyttää harkiten.

Ruskovillan ulkoilupaita on luomumerinovillaaRuskovillan fleecelapaset ovat luomumerinovillaaRuskovillan vauvojen unipussi on luomumerinivillaa

OSTA TUOTTEITA